How to drive in Texas

Vezetéskultúra az Egyesült Államok második legnagyobb államában

2015. október 25. - vzs05

Ez az első olyan bejegyzésem ahol nem a kiváló (mostanra új nevet viselő) Volvo-ról és annak nyűgjeiről írok. Akkor megvolt a konkrét célközönség mint olajbúvárok (autószerelők), ampervadászok (villanyászok), technikusok, segítségnyújtók etc.
Most viszont valami másról szeretnék írni másoknak is, éspedig a texasi közlekedésről. Talán az egyik legizgalmasabb dolog ebben a (számunkra) új atmoszférában a vezetés, illetve a jogosítványszerzés.
Próbáltam minél többet várni ezzel a bejegyzéssel, hogy annál több tapasztalatom és információm legyen a témával kapcsolatban de most úgy érzem, hogy készen állok.
Szóval, have fun and DRIVE FRIENDLY - THE TEXAS WAY
drive_friendly_26111987.jpg

Tovább

Négy hengerezik a Volvo

Nem, ez nem egy üzemszerű állapot...

2015. október 20. - vzs05

Pár napja írtam egy bejegyzést a néha nem induló Volvómról: "Szívás egy Svéd remekművel". Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget, hihetetlen, hogy mennyi ember felvette velem a kapcsolatot, ismeretlenek, ismerősök, szerelők, ráérősök, és olyanok is akiknek minden percük szent.
Sajnos még megoldást nem sikerült találni a problémára, de folyamatosan update-elem bejegyzést.

Szóval tegnap délután beültem a kocsiba, hogy felvegyem az asszonyt a munkahelyén. Mivel odafele nem volt nagy forgalom, és az út jelentős része autópálya, gondoltam, hogy arcoskodok egy kicsit, persze szigorúan a 65mph speedlimit alatt, nem kellett volna...
villogo_check_engine_5.gif

Tovább

Szívás egy Svéd remekművel

Nem, nem az Ikeás bútorral

2015. október 18. - vzs05Két hónappal ezelőtt sikerült vennünk egy 2001-es évjáratú Volvo C70-et. Vásárlásnál a leglényegesebb dolgokat sikerült megnéznem, egy-két apróságtól eltekintve (kormánymű porvédő egyik oldalt leszakadt, stabilizátor pálca lóg, két első gátló kuka stb.) nem tudtam nemet mondani az autóra, persze nagyon kellett már egy szekér, mert két nap után már nem bírtunk élni kocsi nélkül a feleségemmel (új ország, város, emberek, hatalmas távolságok, tömegközlekedés nulla).
Másnap reggel kezdődött a szívás: az autó nem indult. És innentől indult a "kaland" aminek a mélypontja november 13.ára esett.
Töltöttünk órákat benzinkúton tankolás után, Walmart parkolóban, parkolóházakban, szimplán a házunk előtt ezzel a problémával. Pozitívuma is van a dolognak, de azt majd talán később, egy másik bejegyzésben.
img_1137.JPG

Tovább